Shoppingstrategi ABC så du inte köper något du INTE vill ha
Säkert har du någon gång kommit hem med något som du inte ville ha. För er som har det så har finns här en stategilista för hur du undviker att få med dig något du inte vill ha. Denna lista gäller för kläder!

1. Mät din kropp. Tag ett måttband, ta alla mått som är av relevans. Hur du tar mått hittar du på vilken shoppingsite som helst ex BonPrix, Ellos, LaRedoute osv.

2. Skriv en lista på vad du hoppas hitta och för vilket syfte den är, ex)
BH som inte syns under t-skirt
Byxa till jobbet (gärna ekologisk bomull)
Tunn tröja för varma sommarnätter när solens värme inte värmer tillräckligt

Egentligen kan det innehålla vad du vill.

3. Om du ex tagit innermåttet på dina ben, så vet du redan i förväg vilken byxlängd du ska ha.
Om du ex tagit måttet under och på bysten så vet du vilket BH-mått du ska ha.
Olika leverantörer har olika mått!

4. Ta med måttbandet till butiken! Då har du ditt mått med dig och vet vilket mått den har i butiken, ifall du skulle vara osäker på att storleken verkligen passar.

5. Bestäm priset i förväg! Bestäm vad dina plagg får kosta! Gör en budget!
Ex)
För 1000kr ska jag få alla tre plagg, så varje plagg får kosta ca 330kr maximalt.
Priset kan ju sedan fördelas om ifall något av plaggen blir billigare.

6. När du nu sett plagget! Känn på det. Titta på sömmarna. Vad är det för material? Fungerar materialet för ert ex varma kontor? Om du är osäker - fråga någon i butiken vad materialet har för egenskaper. Har du katt? Är plagget känsligt? Behöver du tåliga plagg? Kan du ha ett ömtåligt plagg?

7. Kolla tvättrådet! Går det att tvätta plagget? Behöver du kunna tvätta plagget? Om du måste kunna tvätta plagget och plagget inte tål annat än kemtvätt - har du tid, ork, lust, pengar att lämna in på kemtvätt? Om du är tveksam - köp inte plagget.

8. När du hittar ett plagg testa det! Om du ska sitta vid en dator med byxorna kan det vara bra att sitta ned och låtsas skriva på en dator. Kan du fortfarande ha byxorna knäppta? Åker byxorna ned i bak? Stör du dig på något?
Om du är det minsta tveksam - köp inte! Många som är tveksamma ångrar sig.

9. Har du tid att vänta på plagget? Om du har det, så vet du att du inte måste köpa det. Behöver du plagget imorgon så har du inte tid och vänta kanske och då kanske du måste kompromissa - med risk för att plagget blir en hyllvärmare.

10. Låt dig inte övertalas! Ibland kan säljare övertala dig, låt dig inte övertalas. Håll din budget, håll din storlek, håll dina krav! Plagget du söker kanske inte finns idag, men det kommer att finnas en annan dag.

11. Bli NÖJD!!! Vad skönt det är när man hållt budget, köpt det man ska i rätt storlek och för rätt syfte. Då känns det bra på alla plan. Då har du gjort ett bra köp.

Det är trist när du tänkt ex köpa en BH i storlek 95B och kommer hem med 90C, dels kanske du tycker den sitter för tajt, ger dig "extra" ringar under och över BH:n i ryggen bara för att expediten tyckte du passade i den storleken. För mig slutar det oftast med en retur!!! Men alla butiker har inte returrätt - så det gäller att vara på sin vakt! Du vill ju inte komma hem med plagg som du inte gillar eller hur?

Så nu är du redo  för att bli NÖJD med din shoppingtur och bara få hem kläder du vill ha! Lycka till!

Snapshots fr www.bonprix.se ombearbetade till collage av homestylist.blogg.se
Källa (source): www.bonprix.se. Alla plagg ovan finns i BonPrix XXL-kollektion. BH finns i deras underklädeskollektion. All clothes are available at www.bonprix.se. The clothes are available in their XXL collection. The bra is from their lingerie collection.

Sorry, no translation of this article.
#1 - sabina

det blev en lång lista =p

#2 - Homestylist

Sv Sabina: Jovisst. Lång, men strategisk!