Solcellsbelysningar i trädgården och i hemmet
Lågenergilykta i lila glasprismor. Finns hos Rusta. Copyright homestylist.blogg.se

Nu för tiden kan du köpa solcellsbelysning både för inom- och utomhusbruk. Hos Rusta finns ett antal solcellslampor för utomhusbruk. En trevlig nyhet är att det nu finns sådana som ser ut som värmeljuslyktor som är solcellslampor i. Du ser en här ovan. De är inte heller så dyra, eftersom de säljs på Rusta, så de flesta har möjlighet att köpa dessa lampor. Det som också är bra med solcellslampor är att de inte adderar på en redan ansträngd ekonomi - de drar nämnligen ingen el! Du får alltså mysigt med gott samvete och sparar både plånboken och miljön. När de är förbrukade så ska de lämnas till återvinning.

På IKEA säljer de solcellslampor för inomhusbruk, så du får små myspunktbelysningar i hemmet. De är rätt smarta de med, men kräver att ljus kommer in i rummet under någon tid på dygnet så de kan laddas upp.

Sun driven lighting for the backyard. These purple lantern charged by the sun are found at Rusta. They are made for outdoor usage. IKEA has sun driven lamps for indoor usage too. The good thing about sun driven lights are that they do not consume electricity from the power network. After they have been used and are no longer chargeable they should be given for recycling. In Sweden we call the recyling stations for "Återvinningscentraler".