Homestylist

Fågelskådare

Fågelskådare i ett naturreservat. Copyright homestylist.blogg.se.
Fågelskådare fotograferade av homestylist.blogg.se.

Att vara i naturen kan vi människor göra på flera olika sätt. En "art" är fågelskådare, som vi kan se här ;O). 
Som fågelskådare har du chans att komma ut i naturen och som du ser är det en rätt så social sport, eftersom de alla samlas på samma ställe för att skåda på fåglarna i naturreservatet. En fågelskådare för ofta loggbok över de fåglar som de skådat. En del för sedan in sina observationer i databaser. Med hjälp av fågelskådning kan vi få veta en hel del information om vår planet, information som kan vara värdefull för att veta hur planeten mår. Fåglarna är en mycket bra indikation på förändringar på moder jord.

Att vara fågelskådare är en ganska fridfull sysselsättning tror jag, det ser ut att vara det i alla fall. Men så kan du ju vara ute i naturen utan och vara fågelskådare såklart också, precis som jag!

Vad gillar du att göra ute i naturen? Har du någon favoritplats du gärna besöker?

Fågelskådare ute på Järvafältet. Copyright homestylist.blogg.se.
Fågelskådare fotograferade av homestylist.blogg.se.Järfälla naturreservat

Vackra solskensdagar som idag så är det tacksamt att vi har naturreservat omkring oss även runt stortstäder. De ger möjlighet för stadsbor att komma ut i den vackra naturen och njuta lite extra. Ute på Järvafältet stod ett gäng fågelskådare och hoppades se fåglar, gärna ovanliga. På ängarna betade nötkreatur lugnt och stilla. Några få var nyfikna på vandrarna i naturreservatet, men de flesta kreaturen betade i sin egen lugna takt ointresserade av vandrarna i naturreservatet.

Solen bjöd på vackert väder och vid fotografering är det tacksamt när vädret är så fint. Här är två fina bilder från naturreservatet.

En bäck en solig höstdag 2011. Copyright homestylist.blogg.se
En bäck i naturreservatet fotograferat av homestylist.blogg.se.

Nötkreatur som betar på ängen. Copyright homestylist.blogg.se.
Ett nötkreatur som betar på ängen. Copyright homestylist.blogg.se. Vet du vad arten heter?

Höstblomma sista oktoberdagen för i år

Lila blomma. Fotograferad av homestylist.blogg.se. Copyright.
Lila blomma fotograferad av homestylist.blogg.se.

Tänk att vi har så vackert väder att blommorna fortfarande blommar ute sista dagen på oktober. Solen skiner fantastiskt över storstaden och det känns mer som vår än höst sa en man ute på promenad.