Homestylist

Att åldras

Alla åldras vi för varje minut vi lever. Med åren samlar vi på oss erfarenheter och meriter. Kanske läser du fler och fler kurser, gör fler och fler saker som du kan för ditt minne? För de som samlar erfarenheter kan det vara trevligt att dokumentera dessa erfarenheter. Med dokumentationen följer för en oordningsamme ett kaos. För den ordningsamma kan snabbt ordningen förvandlas till ett kaos i och med att biblioteket växer.

Kanske räckte det i början av ditt vuxenliv med en pärm för alla dina erfarenheter, så som jobb och studier. Kanske har du nu vid 40 fått fler erfarenheter, utbildningar och livserfarenhet och kanske har du nu vuxit ur din pärm? När du upptäcker att pärmarna sväller, eller lådan du lagt allt i inte längre går att stänga, ja då kanske det är dags att dela upp erfarenheterna. Kanske delar du upp kurserna i en pärm och arbetslivserfarenheterna i en pärm?

När du valt din uppdelning kan ytterligare uppdelning ske. Du kan exempelvis katalogisera efter år och datum, men även efter ämnestyp. Kanske hamnar alla dina erfarenheter inom ett visst område under en flik eller i en helt egen låda? Och alla andra erfarenheter under en annan flik eller låda?

Det kan vara bra att sortera sina erfarenheter. Då blir det lätt att "plocka fram dem" när du kanske ska söka en kurs, en utbildning eller varför inte ett nytt jobb? Ju mer sorterat desto lättare kan du se all den kunskap som du samlat på dig genom åren?

Om du nu inte har "diplom", "betyg", "intyg" osv från dina erfarenheter så kanske du har dokumenterat i bilder? Det fungerar också. Kanske kan du då exempelvis skapa tema-böcker med dina olika erfarenheter. I dessa kan du skriva dina anteckningar och behålla dina bilder, kanske tecknade, kanske fotograferade. På så vis har du dokumenterat även de erfarenheterna. Kanske är det en ideell organisation du arbetat för? Varför inte dokumentera dina erfarenheter i den ideella organisationen? Vem vet, en dag kanske just den erfarenheten är jätteviktig och kanske får du möjlighet till en ny erfarenhet i framtiden just tack vare den erfarenheten. Eller kanske skrivs en historiebok i framtiden pga dina erfarenheter finns dokumenterade?

Det är som sagt lättare att visa på nyttan av allt du gjort i livet om du dokumenterar dina erfarenheter. Och att sedan sortera dem gör dem lättillgängliga och det blir lättare för dig att plocka fram "bevisen" för dessa erfarenheter när du väl behöver dem.

Så, när sorterade du dina erfarenheter sist?

Bildkälla: Pixabay.com
 
Blommor - målning - Flowers - drawing

Jag har roat mig med att måla och teckna en del. Jag har skapat den här i en serie av många teckningar. Detta är 12:e teckningen jag gjort i en serie med olika motiv. Jag är nöjd. Jag har skapat en portfolio med bilder jag satt in i en A3-portfolio. På så vis har jag arbetsprover på mina konstverk enkelt tillgängliga för den som vill se. Jag har en helt egen stil och mina bilder är färgglada och lyfter förhoppningsvis humöret på den som tittar. Jag har inte gjort några fem-minuters-teckningar i den här serien. I många fall har jag ägnat flera timmar åt varje teckning. Än så länge har jag inte visat upp bilderna för någon inom konstvärlden, så jag har ingen aning vad någon annan än min familj tycker.

Denna bild är nog det enklaste motivet jag har i serien och är den senaste jag skapat.

This is one of 12 paintings I have made in a series. I have used different themes on each image and they are are very colorful. This painting is one of the simplest images and the latest one I have made. I have usually used many hours per painting in this series and not my usual speed drawings. I have created a portfolio so that someone that wants to see my style of painting easily may do so.

This image is one of simplest I made in this series.

Purple rose painted /drawn by Homestylist. Copyright homestylisten.wordpress.com. Lila ros tecknad av Homestylist. Upphovsrätt tillhör homestylisten.wordpress.com.

Purple rose painted /drawn by Homestylist. Copyright homestylist.blogg.se (homestylisten.wordpress.com). Lila ros tecknad av Homestylist. Upphovsrätt tillhör homestylishomestylisten.wordpress.com.
Möbler och inredning i hemmet
Ibland är det nyttigt att sätta fart och möblera om i hemmet. Jag tog tillfället i akt och möblerade om i vårt hem. Jag flyttade möbler mellan våningarna och visst blev vardagsrummet ännu bättre när jag satte "elden" i yin (sköldpaddans) vägg. Jag hoppas på så vis boosta lugnet i vårt hus och visst fungerade det. Huset fick ett lugn så det nästan behövde en boost av mer yang. Men jag har ganska så mycket metall, trä, eld, saknar dock elementet vatten i vardagsrummet, men har inslag av speglar i ramar och vaser, så att även vattenelementet finns representerat. Kanske är det därför som ommöbleringen av vardagsrummet blev så bra. Det blev mer balans, även om inte helt optimal enligt den gamla läran... eller snarare helt rätt pga rummets utformning.