Homestylist

Art by Homestylist - Girl in pink shades - Tjej i rosa nyanser
Art by Homestylist - Girl in pink shades - Tjej i rosa nyanser. Copyright belongs to homestylisten.wordpress.com. Upphovsrätten för bilden och dess design tillhör homestylisten.wordpress.com.
Art by Homestylist - Girl in pink shades - Tjej i rosa nyanser. Copyright belongs to homestylist.blogg.se (homestylisten.wordpress.com). Upphovsrätten för bilden och dess design tillhör homestylist.blogg.se (homestylisten.wordpress.com).

Det är svårt att hitta snygga kläder för plustjejer generellt sätt. De flesta med plusstorlek vill mest troligt klä sig som alla andra i moderiktiga kläder, men utbudet för alla kroppsformer är undermåligt i många butikerna och det finns rätt få butiker med plusstorlekar. De flesta som har ett brett sortiment av plusstorlekar finns online.

Jag var och tittade på HM's plusstorlekar och det var lite tråkigt. Det fanns en del i vårens modefärger, men de plaggen var få och alla färger fanns inte tillgängliga. Det som fanns i plusstorlekarna var även i år rätt fyrkantigt. Personligen tycker jag att kläder som har shape (som är formade) är mer intressanta, för då ser plustjejerna inte ut som fyrkantiga klädbärare. I dagens samhälle är kläderna en viktig del av identiteten, men många klädstilar och modeattribut finns inte i plusstorlekar. Tjejerna med plusstorlekar är hänvisade till utbudet på plusavdelningarna hos de stora leverantörerna.

De finns de som önskar att basutbudet på byxor skulle finnas i alla modefärgerna, men det finns inte. De skulle med fördel kunna beställas och tillverkas på "order" (dvs on demand). På så vis behöver företagen bara ha tyger på lager som kan infärgas efter behov och sys upp på beställning. För att ge chansen till att prova kan butikerna ha storleksplagg representerade, så användarna kan beställa det som de behöver. På så vis får alla tillgång till ett rättvist mode och vi går ett steg närmare mot ett miljövänligare samhälle.

Jag tecknade en tjej i rosa kläder, efter eget huvud, dvs min egen design, med modekläder jag gärna skulle se ute i butikerna.