Jul nalkas
 

Christmas tree decor. Copyright of this image belongs to Pixabay.com

Snart är första advent här och själv plockar jag gärna fram julpyntet till första advent. Vissa andra håller hårt på traditionen och plockar fram julgranen dagen innan jul, vilket jag tycker känns helt fel. Så i vårt hem har vi olika åsikter på detta plan. Min partner vill ha julgranen dagen innan jul, medan jag vill ha den redan första advent. Nu blir det en kompromiss och den kanske kommer upp i mitten av December. Jag tycker dock det är trevligt att plocka fram allt första advent, särskilt nu när det blir mörkare för var dag. Nu för tiden kan vi köpa energisnålare led-lampor för adventsljusstakar. För de som är rädda för elden så säljer företagen ledljus som förhoppningsvis är säkrare. Vilket alternativ som är miljövänligast vet jag inte. Kanske har någon ingenjör listat ut det?

Jag återanvänder julpynt och julgran år efter år, men med husdjur så händer lätt en och annan olycka. Katter har en tendens att vilja leka Piff och Puff, vilket julgranen inte alltid tål, vilket har resulterat i en och annan vältolycka. Då är det bara att komplettera. Det går också bra att tillverka sitt eget julgranspynt. Med fördel kan miljövänligt, återanvänt papper brukas för att skapa traditionella hjärtan, änglar och annat som fantasin föreslår. Nu för tiden så kan vi ha vad vi vill i våra julgranen och bara fantasin och kreativiteten sätter begränsningarna.

Jultider är utmärkta tillfällen för familjer och vänner att umgås och skapa tillsammans. Varför inte bjuda in vännerna på julpysselsafton? En anledning att träffas och ha trevligt? Eller för den som vågar lite mer kanske kan bjuda grannarna i huset? För de som har gemensamhetslokal så är det ju enkelt ordnat med en lapp i entrén eller i brevlådorna.

Även på äldreboenden förekommer julpyssel och det är bra för dementa som behöver minnesstödjande aktiviteter som följer årstiderna. Maten kan också följa årstiderna, om inte annat så på julafton.

Många är julborden som startar nu i slutet av november och även dessa inbjuder till gemenskap och fina dukningar, om inte hemma så väl på en trevlig restaurang i kanske släkt, vänner eller kollegornas sällskap. Med detta önskar jag er alla en underbar juleväntan. Hoppas ni får uppleva både julstämning, omtanke och allt annat som hör julen till.

 

Copyright of film, art, photo and poem(text) belongs to Homestylist, homestylist.blogg.se (homestylisten.wordpress.com). You have no rights to copy, quote parts och complete poem, art, film or photo. You are free to watch and read here on my chosen media. You are free to link to this website. Thanks.SE- and EU-law is applicable when you enter this site.

Upphovsrätten för film, bild, foto och dikt(text) tillhör Homestylist, homestylist.blogg.se (homestylisten.wordpress.com). Du har inga rättigheter att kopiera bilder, text, dikt, film eller annat innehåll på min sida. Du får fritt titta på mina valda medier och du får fritt länka till dina hemsida. Tack på förhand. På denna site gäller Svenska lag och EU-lag, oavsett var du befinner dig.