Kreativitet
 

Är du en av dem i befolkningen som kanske önskar sig att du kunde få vara lite mer kreativ i livet? Vad är egentligen kreativitet? Är det att få använda fingrarna? Skriva på en dator är att använda fingrarna, eller? Måste jag fatta pennan för att räknas som kreativ? Det finns en hel del personer som lever med sina datorer som ett verktyg i livet. De skriver, ritar, målar och gör en hel del på sina datorer. Är de kreativa?

Sedan finns det dem som skapar med gamla tekniker och är kreativa. De ritar med kritor och tecknar med pennor, pennor med olika kulörer. Någon använder tusch och andra bara pennor med färgpigment. En skriver, andra skapar mönster och en tredje vackra motiv. Vissa är nybörjare och andra är erfarna. En del har talang och andra är talanglösa. Livet företer sig olika för oss, eftersom vi alla är unika.

Vissa är kreativa i hemmet och inreder efter bästa förmåga. Andra är kreativa på balkonger, uteplatser och trädgårdar och skapar efter bästa förmåga.

En del är kreativa och skapar sina egna kläder. Någon skapar sina egna tyger och odlar allt själv, skördar och spinner sina egna tyger. Kanske färgar de med växtfärger från naturen eller köper färdigt? Är den som skapar allt själv mer kreativ? Är den enas kreativitet mer värd än den andras? Kreativiteten ter sig olika för var och en av oss.

För dig kanske det är kreativt att ställa en dekoration på ett ställe i rummet, medan någon annan behöver få odla sitt eget tyg, färga och sedan sy en ny gardin av det egenskapade tyget. Båda har gjort något för hemmet. Är det ena värt mer än det andra? Jag tycker inte vi ska ägna tid att värdera den andres kreativitet mot varandra. Vi ska vara nöjda med den kreativitet vi kan göra själva.

Kreativitet handlar inte om att jämföra. Kreativitet har inget betyg utan finns där, för var och en av oss att upptäcka. Det viktiga är att vi får tid för den kreativitet vi själva vill. Kanske behöver vi i nutiden ta oss tid till kreativitet. Var och en ska själv bestämma över sin kreativitet. En del behöver den och behöver ge den tid och utrymme. Andra behöver den, men glömmer bort att ge den utrymme.

Vad som är kreativitet är ett individuellt ställningstagande. Behöver du den? Om ja, ge dig själv en gåva, tid för kreativitet. När kreativitet flödar får du energi, glädje och personligen tycker jag att kreativitet ger livsenergi och livsglädje. Det är en konst att kunna vara kreativ.

När var du kreativ sist? Om det var för länge sen, kanske minns du inte ens, varför inte ge dig själv lite kreativitet idag? Eller varför inte imorgon?

 

Copyright of film, art, photo and poem(text) belongs to Homestylist, homestylist.blogg.se (homestylisten.wordpress.com). You have no rights to copy, quote parts och complete poem, art, film or photo. You are free to watch and read here on my chosen media. You are free to link to this website. Thanks.SE- and EU-law is applicable when you enter this site.

Upphovsrätten för film, bild, foto och dikt(text) tillhör Homestylist, homestylist.blogg.se (homestylisten.wordpress.com). Du har inga rättigheter att kopiera bilder, text, dikt, film eller annat innehåll på min sida. Du får fritt titta på mina valda medier och du får fritt länka till dina hemsida. Tack på förhand. På denna site gäller Svenska lag och EU-lag, oavsett var du befinner dig.

Bildkälla:

Pixabay.com