Homestylist

Att ta ansvar för omvärlden som inredningsföretag

IKEA har ett projekt i Singapore där de har integrerat en kampanj för hemlösa hundar i Singapore i sin möbelutställning. Genom att som företag ta ansvar för de sociala förhållandena i omvärlden bidrar ni till att förbättra situationen i världen. I detta projekt så har IKEA tagit sig an att hjälpa till att väcka intresse för att adoptera en hemlös hund.

Som företagare gäller det att hitta ett projekt som fungerar med produkterna och som på ett fiffigt sätt kan göras som en del i företagets image. Det är bra för företag att vara engagerade i samhället och försöka förbättra. Här har IKEA gett sig i kast med att förbättra för hemlösa hundar.

Du som företagare kan också engagera dig i samhällsfrågor och på så vis bidra till en bättre framtid för både djur, natur och människa. Här visar IKEA prov på att det går att integrera engagemang som en del i butikens "utbud".

Källa: youtu.be/tBka2eF4OAI

Måla, tapetsera och lägga golv
 

Ibland måste vi renovera hemma. Just nu så hade de över 20 år gamla tapeterna sjungit på sista versen, så det var dags att byta ut dem. Ofta när du börjar renovera så dyker det upp saker du inte räknat med. Vi hade inte räknat med att så mycket av tapeterna satt så löst. Även fast du då river ned tapeterna och sedan spacklar jämt, så kan du upptäcka att det börjar bubbla även i undre lagret. Då finns bara en sak kvar - riva ned all tapet. Inte så kul, men för att det ska bli bra så måste den tiden investeras. Om du vill måla väggarna så kan det se ojämnt och inte så fint ut om du spacklat, även om det är jämt. Då fungerar det bra med återställare som underlag. Jag brukar välja miljövänliga alternativ och undviker plast. Färgen var inte heller så lätt att välja, den har alla möjliga miljösymboler, men även de miljövänligaste kan innehålla ämnen som är allergiframkallande. Även om de är godkända av Astma och allergiförbundet så kan de innehålla kemikalier som de första 2 veckorna kan vara besvärande för allergiker. Det är inte lätt, det gäller att veta vad du tål och inte tål. I värsta fall kan den som är allergisk inte bo hemma de första två veckorna. Vi har i alla fall försökt välja färg som är miljövänlig och godkänd av astma och allergiförbundet.

Det är dock lite förrädiskt att välja färg, eftersom forskningen inom området hela tiden ändras. Igår kanske medlet var bra för miljön, men så upptäcker vi imorgon nya rön och medlet är inte längre det snällaste. Det är nackdelen med alla nya material. Och bara för att något är miljövänligt betyder inte att det är allergivänligt. Det gäller att hitta en färgbutik som är kunnig om du tycker det är svårt att välja färg, på byggmarknader så varierar kunskaperna vitt och brett bland de anställda. Vissa har pålästa säljare, medan andra är lika frågande som du.

Att välja en kulör är inte heller alltid så lätt. Det gäller att hämta tapet- och färgprover och se hur kulören gör sig i rummet du vill renovera. När du tycker att du har hittat den kulören du vill ha så kan du alltid köpa färgprov innan du bestämmer dig. Var inte rädd för kulörer, det är ofta mysigt att använda kulörer i rum. Gör rummet personligt, det viktiga är att du trivs i rummet och känner att det är ett rum du vill vistas i.

Själv har vi valt att inte ha ett rum i vitt, utan ett lilablått rum med en fondvägg med stark turkos och rosor i olika färger. En härlig tapet, som skapar den romantiska känslan. Varför vi inte valde vitt var för att det är bra när sovrum inte är för ljusa. Mörkare rum ger mörkare natt. Vita rum är också fräscha, men när resten av rummen är vita så är en annan kulör i något/några av rummen ganska trevligt.

Källa bild:

pixabay.com